Bitlis

Hizan Gençler Birliği-Adilcevazspor Maçında Yaşanan Olaylar Hakkında Kulüpten Açıklama

Hizan Gençler Birliği ile Adilcevazspor arasında oynanan maçta yaşanan olaylara dair Hizan Gençler Birliği yönetimi, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde oynanan Hizan Gençler Birliği-Adilcevazspor maçında yaşanan olaylara dair Hizan Gençler Birliği Kulübü, resmi bir açıklama yaparak gerçekleri kamuoyuyla paylaştı.

Saha İçinde Sözlü Tartışma

Açıklamada, maçın 13:00'te başladığı ve 1-1 devam ettiği sırada 13:40'ta rakip takım oyuncusunun tahrikleri sonucu yedek oyuncular arasında sözlü tartışma yaşandığı belirtildi. Sözlü tartışmanın ardından oyuncularından birinin kırmızı kart gördüğü ifade edildi. Maçın devam ettiği ve ilk yarının tamamlandığı belirtilirken, ikinci yarının başlaması için hakem heyeti ve takımın sahaya çıktığı vurgulandı.

Ancak rakip takım oyuncularının sahaya çıkmayı reddettiği belirtilen açıklamada, hakem heyeti, gözlemci ve kolluk amiri tarafından tutanak tutularak bu durumun kayıt altına alındığı ifade edildi. Yapılan açıklamada, rakip takım yöneticilerinin yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ve takımı yıpratmaya yönelik olduğu vurgulanarak kınandı.

Ayrıca Bitlis Hakem Kurulu tarafından verilecek karar öncesi yapılan açıklamayı manidar bulan Hizan Gençler Birliği, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma ihtiyacı hissettiklerini belirtti.