Bitlis'te Gerçeği Aratmayan Acil Durum Tatbikatı Gerçekleşti! Bitlis'te Gerçeği Aratmayan Acil Durum Tatbikatı Gerçekleşti!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yer alan dünyanın ikinci Türkiyenin ise  en büyük krater gölü Nemrut, yaz aylarında doğal güzellikleri ve yaban hayatıyla biliniyor. Ancak son zamanlarda, kış uykusundan uyanan Nemrut'un maskot ayıları aç oldukları için  bölgedeki ziyaretçilerin korkulu rüyası haline geldi.

Kış Uykusundan Uyanan Nemrut'un Maskot Ayıları Tehlike Saçıyor (2)

"Ayılara elektro şok cihazı ile müdahale edildi"

Piknik ve doğa yürüyüşü için sıkça tercih edilen Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan ayılar, açlıkla mücadele ederek yiyecek arıyorlar. Bu durum, insanlarla karşılaşmalarını ve bazen saldırgan davranışlar sergilemelerini beraberinde getiriyor. Dr. Cihan Önen ve arkadaşları, bir doğa yürüyüşü sırasında ayının ani bir saldırısına maruz kaldılar. Neyse ki, ellerindeki elektro şok cihazıyla ayıyı uzaklaştırmayı başardılar ve çevredeki piknik yapanları da ayılar konusunda uyardılar.

Kış Uykusundan Uyanan Nemrut'un Maskot Ayıları Tehlike Saçıyor (1)

"Hatta yakın zamanda saldırılarına tanık olduk"

Nemrut'un maskot ayılarının aç oldukları için saldırganlaşabildiğini söyleyen Dr. Cihan Önen, “Uzun zamandan beri ayılar kış uykusundaydı. Yerdeki karların erimesiyle beraber yavaş yavaş insanlar turistik amaçlı bölgeye gelmeye başladılar ve bir kısım insan da bölgede piknik yapıyor. Ayılar da karınlarını doyurmak için bölgeye geliyorlar. Çok aç oldukları için de huysuzlar ve insanlarla bölgede karşılaştıkları zaman saldırgan olabiliyorlar. Hatta yakın zamanda saldırılarına tanık olduk. Bizler de tecrübelerimizden yola çıkarak insanları uyarmaya çalışıyoruz. Zaten yetkililerde gerekli uyarılarda bulunmakta ve uyarıcı tabelalar asmaktadırlar” dedi. Kış Uykusundan Uyanan Nemrut'un Maskot Ayıları Tehlike Saçıyor (5)Kış Uykusundan Uyanan Nemrut'un Maskot Ayıları Tehlike Saçıyor (4)

Kaynak: İHA