Bitlis

Mutki'de Lise Öğrencilerinden Almanya'da Uluslararası Deneyim

Mutki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin seçkin öğrencileri, Almanya'nın Witten şehrindeki AWO Unterbezirk Ennepe-Ruhr Kindertageseinrichtungen kurumlarında 14 günlük staj programına katılarak uluslararası deneyim edindiler

Projeye okulun öğretmeni Rıdvan GEYLANİ ve öğrencilerinden Nuray BİLGİÇ, Songül ERYETKİN, Sevda AÇIKYOL ve Dilan YEŞİLDAĞ'ın katılımıyla Almanya’da gerçekleşti.

Stajın ilk haftasında, öğrencilere ev sahibi kuruluş tarafından program ve kurumun tanıtımı yapıldı. Kurumun eğitim sistemi ve işleyişi hakkında detaylı bilgiler verilirken, öğrenciler ikişerli gruplar halinde sınıflara yerleştirilerek bağımsız staj faaliyetlerinde bulundular.

Staj süresince, öğrencilerin çocuklarla ve eğitimcilerle olumlu iletişim kurdukları ve sınıf kontrolü sağladıkları gözlemlendi. Ayrıca, öğrenciler öğrenme materyallerini kullanarak çocuklarla birlikte çeşitli etkinlikler düzenlediler. Bu süreçte çocukların hayal gücü ve yaratıcılığına tanıklık eden öğrenciler, gözlem süreci ile ilgili deneyimlerini kayıt altına alıp paylaştılar.


Öğrenciler birçok becerisini geliştirdi

Stajın tamamlanmasının ardından, öğrenciler olumlu düşünceler ve kazanımlarla döndüler. Çocuk gelişimi alanında birebir gözlem yapabilmenin, Avrupalı meslektaşlarla işbirliği yaparak mesleki gelişimlerine katkı sağlamanın ve dilsel, sosyokültürel becerilerini geliştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Öğrencilerin staj performansı, kurum idaresi ve koordinatör öğretmenler tarafından da olumlu bir şekilde değerlendirildi. Stajyer öğrencilerin etkinlikleri uygularken özgüvenli olmaları, farklı yaş gruplarıyla çalışmada ilerleme kaydetmeleri ve iletişim becerilerini etkin bir şekilde kullanmaları takdirle karşılandı.

Katılımcıların Erasmus+ programına ve uluslararası proje faaliyetlerine olan ilgi, mesleki eğitimin kalitesini arttırmak adına önemli bir etken olarak görüldü.