Sağlık

Uzun yaşamın sırrı çözüldü! Uzmanlar resmen açıkladı... O meyveyi tüketen 20 yıl daha fazla yaşayacak

Sık sık beslenme alışkanlıklarına dikkat çeken uzmanlar, senelerdir yürütülen bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırma neticesinde insan ömrünü uzatan o meyve açıklandı.

İnsan ömrü, başta genetik olmak üzere pek çok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu noktada teknolojinin gün be gün gelişimini sürdürüyor olmasının da yeni uygulamaların keşfi üzerinde doğrudan etkili olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca beslenme alışkanlıklarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Beslenme alışkanlıklarının ve beslenme düzeninin bağışıklık sistemi ile dolayısı ile de insan ömrü ile doğrudan ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, son olarak senelerdir devam eden bir araştırmanın son bulduğunu belirterek sonuçları paylaştı. Uzmanların ‘uzun ömür’ için işaret ettikleri o meyve, şaşkınlık yarattı.

VÜCUT SAATİNİ 10 YIL GERİYE ÇEKİYOR

‘İnsan ömrünü uzatan yiyecekler nelerdir?’ sorusunun cevabını bulabilmek adına senelerdir bir çalışma yürütüldüğünü belirten Egzersiz Fizyolojisi Profesörü Mark Willems, frenk üzümüne dikkat çekti. Bu meyvenin bir hafta dahi düzenli olarak tüketilmesi durumunda genel kan dolaşımının hızlandığını belirten Willems, bu sayede vücut saatinin 10 yıl adar geriye çekilebileceğini savundu.

2013 yılından bu yana Chichester Üniversitesi tarafından Yeni Zelanda frenk üzümü üzerinde yürütülen çalışmanın detaylarını paylaşan Willems, bu meyvenin kalp ve damar sağlığı için ikna edici faydalarının olduğunu bildirdi.

“YÜZDE 45’E KADAR ARTIRIYOR”

Willems tarafından yapılan açıklamalara göre araştırmacılar düzenli frenk üzümü tüketiminin kas kasılması esnasında ana arter kan akışını yüzde 45’e kadar artırdığını saptadı. Ayrıca bu meyvenin düzenli olarak tüketilmesi durumunda yüksek tansiyon teşhisi konulmuş olan hastalarda da ciddi iyileşmelerin gözlendiğini belirten Profesör Willems, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Antosiyaninin görünen ömrü boyunca sağlığı etkileyebilmek amacı ile anlamlı potansiyelinin yüzeyini kazıyoruz. Bir şekilde frenk üzümü bileşikleri kan damarlarını daha sağlıklı ve genç yapıyor.”

Uzman ismin konuşmalarından da anlaşılacağı üzere senelerdir süren araştırmalar neticesinde frenk üzümü damar ve kalp ağlığını iyileştiriyor ve dolayısı ile de insan ömrünü direkt olarak uzatıyor.

Kaynak: Haber Merkezi