Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Adilcevaz ilçesinde düzenledikleri etkinlik kapsamında bölgedeki tarihi yerleri ziyaret etti. İhlas Haber Ajansından edinilen bilgiye göre, dernek üyeleri, Van Gölü Havzası'ndaki doğa güzelliklerine ve tarihi mekanlara dikkat çekmeyi amaçladı.

Etkinlik, Adilcevaz çarşı merkezinde bir araya gelerek başladı. Ardından grup, Kef Kalesi'ne yürüyüş düzenleyerek tarihi kaleyi gezdi. Daha sonra Mucizeler Manastırı'nı ziyaret eden aktivistler, burada "Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın" pankartını açarak çevre duyarlılığına vurgu yaptılar.

Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencilerine Yangına Müdahale Eğitimi Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencilerine Yangına Müdahale Eğitimi

aw075256-05.jpg

Adilcevaz Kalesi'nin de ziyaret edildiği etkinlikte, dernek adına bir açıklama yapan İrem Amat, Van Gölü Havzası'ndaki doğal güzelliklere dikkat çekerek, "Lütfen çevremizi koruyalım ve temiz tutalım" çağrısında bulundu.

Hacer Öztürk isimli bir başka aktivist ise tarihi mekanların korunması gerektiğini vurgulayarak, "İster Van Gölü olsun ister havzadaki tarihi yerler olsun, buralara sahip çıkalım" dedi.

aw075256-01.jpg

aw075256-03.jpg

aw075256-02.jpg

Editör: Cengiz Tontaş