Bitlis

Bitlis Halkı, Düzenlenecek Konserlere Tepki Gösteriyor

Bitlis'te düzenlenecek olan "Büyük Bitlis Buluşması" adlı etkinliklere halktan tepki geldi. Peygamber Sevdalıları Derneği öncülüğünde yapılan basın açıklamasında, yapılacak olan ifsat edici konserlerin iptal edilmesi çağrısı yapıldı.

Bitlis'te 5-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan "Büyük Bitlis Buluşması" adlı etkinliklere, Peygamber Sevdalıları Derneği öncülüğünde halktan tepki geldi. Çeşitli siyasi parti ve STK temsilcilerinin de destek verdiği basın açıklamasında, düzenlenecek konserlerin ifsat edici nitelik taşıdığı ve toplumun değerleriyle bağdaşmadığı belirtildi.

Bitlis Halkı, Düzenlenecek Konserlere Tepki Gösteriyor

İTTİHADUL ULEMA Üyesi: Konserler Toplumu İfsad Ediyor

Öğlen namazına müteakip, tarihi merkez Ulu Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, İTTİHADUL ULEMA üyesi Emrullah Uysal, Bitlis'in tarihi süreçlerine ve bağrından çıkan evliyalara dikkat çekerek, yapılacak konserlerin toplumu ifsad ettiğini vurguladı.

Açıklamanın devamında, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında yapılacak konserlere karşı çıkıldığı ifade edildi. Bitlis'in kahraman ecdadının anısına uygun olmayan bu tür konserlerin düzenlenmesinin, halkın inancına ve kültürüne ters düştüğü belirtildi.

İsraf ve Devlet Politikasına Zarar Veriyor

Bitlis'in mütedeyyin ve dindar bir şehir olduğu hatırlatılarak, Cumhurbaşkanının dile getirdiği "dindar bir nesil" söylemiyle uyumlu olmayan bu etkinliklerin iptal edilmesi talep edildi. Ayrıca, ekonomik krizin yaşandığı ve yardıma muhtaç insanların olduğu bir dönemde böylesi israfların yapılmasının halkı üzdüğü ve devlet politikasına zarar verdiği ifade edildi.

Basın açıklamasında, etkinlikleri düzenleyen Bitlis Belediyesi ve diğer paydaş kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuldu ve halkın inancı, kültürü, değerleri ve örf-adetleriyle uyumlu olan etkinliklerin destekleneceği, ancak ifsad edecek çalışmalara karşı durulacağı vurgulandı. Etkinliklerin iptal edilmesi çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasına HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve çeşitli STK temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş da katıldı. Bitlis halkının tepkisi, düzenlenecek etkinliklerin içeriğinin gözden geçirilmesine ve toplumun değerlerine saygı gösterilmesine yönelik bir çağrı niteliği taşıyor.

kqwkqwdkkjqwjkqw-001.jpg