Türkiye, genel seçimde tercihini yaptı.CHP ve BDP’nin yemin krizi, CHP’nin meclise gelerek yemin etmesi ile bir nebze hafifledi. BDP ile görüşmeler sürerken Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden gelen acı haber bu görüşmeleri sekteye uğrattı. Türkiye bölgesinde ne zaman güçlenmeye başlasa mutlaka bu şekildeki olaylar yada ekonomik krizler çıkartılmaktadır.

Türkiye, bölgesinde güçlenmeye başladı. Ekonomik olaraktan iyi bir hava yakaladı. Ama bu durumu çekemeyen gerek iç ve dış mihraklar yine iş başında, senaryo aynı figüranlar farklı…Ama bu güne kadar başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Hiç kimse bölgesinde güçlü bir Türkiye istememektedir.

Seçimlerden sonra yapılan ilk anketlerde AK Parti, oy oranını %3 daha artırarak % 53'e çıkarırken, CHP, yemin krizinden dolayı oy oranı %3 düştü ve % 23 e girilendi. MHP, ise oy oranını %2 artırarak % 15'e çıkarttı. BDP'nin oy oranında önemli bir değişme olmadı. Seçimlerde hemen hemen tüm partiler sivil anayasa yapma sözü verdi, ama şuana kadar hiçbir partinin bu yönde somut bir çabası olmadı. Türkiye, bir an önce sivil anayasasını yapmalı, kayıp edecek zamanı yok artık. AB, kriterleri yerine Ankara kriterleri oluşturulmalı ve bir an önce uygulamaya konulmalı. Türkiye, özünde olan Osmanlılık ruhuna tekrar kavuşmalıdır, Bölgesinin tekrar lideri olmalı, bunu yaparken de milliyetçilik ruhu ile değil, İslam dinin gerektirdiği kucaklayıcı ruhla yapılmalıdır. İnsanı yaratandan dolayı sevmeli ve herkesin görüşüne saygılı olacak bir hissiyat ile hareket etmelidir. Bölge ülkeleri de, Türkiye dışında başka bir ülkenin bu liderliği üstlenemeyeceğini bildiği halde yine bunu istememektedirler. İstikrar sürdükçe insanlar daha mutlu olacaktır. Ama ekonomik anlamda herkes tekinli olmalıdır, çünkü Avrupa yeni bir krizin eşiğinde,Yunanistan da olanlar malumunuz ve diğer Avrupa ülkeleri de sırada…

Türkiye, lider ülke olabilecek insan gücüne,teknoloji ve maddiyata sahip bir ülkedir.Huzur istemeyenler aslında kendilerinin bindiği dalı kesiyorlar. çünkü, Türkiye istikrarlı olamazsa bölge ülkelerinden hiçbiri de istikrarlı olamaz….


Not: Tatvan Taşlıtepe mevkiinde yer alan taş ocaklarına bir an önce bir çare bulunmalı yoksa Tatvan ve taş ocaklarına yakın köyler yaşanmaz yerler haline gelebilir. Savcılığa binlerce dilekçe verildiği halde hala bir sonuç alınamadı…Bu durum böyle devam ederse çevrecileri Tatvan'a davet etmekten başka çaremiz kalmayacaktır.