ŞÜKRÜ TONTAŞ

ŞÜKRÜ TONTAŞ

Tüm Makaleleri

Gazeteci-Yazar

Tekstil sektörü Bitlis istihdamı için geçici pansuman tedavisidir

Kentin en büyük sorunlarının başında hiç şüphesiz istihdam geliyor. Genç nüfusun fazla olması, iş olanaklarının kısıtlı olması bunu tetikleyen en büyük faktörlerden biri.

Narin kızımızın cinayetinin arkasında kim veya kimler var?

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran kızımızın kaybolmasıyla yasa boğulduk. c

Eğitim-öğretim yılı başlıyor okullarımız ne kadar güvenli ve hijyenik?

Uzun bir yaz tatilinin ardından Bitlis il genelinde 90 bini aşkın öğrenci 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için okula başlayacak.

Malazgirt etkinlikleri sonrası HÜDA PAR düşmanlığı ve Sayın Erdoğan'ın ıskalanan önemli mesajı

21 Ağustos tarihinde, "Sahi tasarruf tedbirleri Malazgirt etkinlikleri için de geçerli mi?" başlığıyla bir yazı kaleme almıştım.

Sahi tasarruf tedbirleri Malazgirt etkinlikleri için de geçerli mi?

Her yıl Bitlis'in Ahlat, Muş'un Malazgirt ilçelerinde, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü münasebetiyle farklı etkinlikler düzenleniyor.

İsmail Heniyye neden İran'da şehid edildi?

31 Temmuz 2024'te HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, siyonist işgalciler tarafından hain bir suikastla şehid edildi.

Gazze bu haldeyken, tasarruf tedbirleri de başlamışken, şu konserleri iptal mi etsek?

8 Ağustos Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 108'inci yıl dönümü. Coğrafi olarak işgalden kurtuluşunun yıl dönümü, kültürel olarak hala zihinler işgal altında.

Teşekkürler Bitlis…

Şehidlerin olmadığı, şehadetlerin yaşanmadığı topraklar çorak olur. Çorak topraklarda yaşam olmaz, ağaçlar yeşermez, ekinler biçilmez, bereket olmaz…

İsmail Heniyye'nin şehadetinde çıkaracağımız dersler…

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehadetiyle ümmet coğrafyası yasa boğuldu. Aldığımız haber yüreğimize kor ateş düşürdü. Aslında yabancısı olmadığımız bir şehadet. İslam coğrafyasında şehi...

Bitlis Kalesi'nin akıbeti ne olacak, bileniniz var mı?

Bitlis Kalesi, rivayetlere göre, Büyük İskender'in komutanlarından Badlis tarafından MÖ 312 tarihinde yaptırılmış. Bitlis şehrinin adı da bu komutandan geldiği söyleniyor.