Ezgi BAŞARAN

Ezgi BAŞARAN

Tüm Makaleleri

Çözüm süreci ve 'o MGK toplantısı'

Kürt siyasi hareketinin 'masanın devrilme sebebine' dair başka bir görüş noktasına geldiği anlaşılıyor.

Tehlike uyarısı: Bu IŞİD'ciler nerede?

IŞİD'in Türkiye'deki hücreleriyle ilgili bir felaket habercisi olmak istemem ama hatırlatmak mecburiyetindeyim. Evet, yine.

Kürtleri kim temsil ediyor?

Şiddet dışılık cesurların silahıdır. Ondan öğrenilecek en büyük ders ise şiddet göstermeyerek bir siyaset yürütmenin en büyük erdem olduğudur.

HDP tuvalete giderse, yeminle bak, ben gitmem

Bahçeli'nin o sözünün hem partisini hem tabanını hem de Meclis'i tıkayacak bir 'ergen tepkiselliği' manasına geldiğini anlamamıştık.

Ve PKK ile tarihi fırsat kaçıyor

"Ciddiye almayın bunlar gerçek fikirleri değil, milliyetçi oylara oynuyorlar, sonra düzelecek" demek de aklın ve haysiyetin sınırlarını çatlatır. Bu işler çocuk oyuncağı değil.

Uyanın, "PKK ve paydaşları terör örgütüdür" bitti

Artık neyin inkarını ediyorsun? Neyin terör örgütünden bahsediyorsun? Tamam artık! Bunu başka bir evrene geçmek için fırsat bil.

Soma Katliamının Sebebini Madde Madde Açıklıyorum

Çizmelerini çıkarmayı aklından geçiren o temiz ruhları çürüten bu sisteme karşı bir Emile Zola hikâyesine, bir Germinal'e ihtiyacımız var.

Büyük bir barış hayalinin kırılması büyük olur

BDP Eşbaşkanı Demirtaş, hükümetin sorunu çözmekten uzaklaştığı hamleleri deşifre ettiklerini belirterek "Büyük bir barış hayalinin kırılması büyük olur" diyor. Demirtaş'la, süreci, partiyi ve Suriye'y...

Asker darbeyi bir daha aklından geçirmez mi?

Balyoz davası, demokrasi ve normalleşme adımı değil, 'şimdilik işimi görecek kadarını halledeyim' stratejisinin acımasız bir hamlesidir.