Başlığı görenler merak edebilir. 6 aylık iş mi olur? Bu kadar kısa süreliğine hayal kuranlar mı var diye sorabilirsiniz?

Evet, hem de yüz binlerce insan hayal kuruyor. Ne yazık ki gelir dağılımındaki adaletsizlik, insanları böyle kısa süreliğine de olsa hayal kurmaya mecbur bırakıyor.
Belirli dönemlerde İŞKUR, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, farklı kamu kurum ve kuruluşlarda 6 ay, 9 ay çalıştırmak üzere alımlar yapıyor. Bazen 30 kişinin alınacağı bir işe binlerce insan başvuru yapıyor. Bu, o ilin istihdamıyla ilgili bir durum. 
Malumunuz olduğu üzere Bitlis, birçok alanda olduğu gibi istihdam anlamında da son sıralarda yerini koruyor. Zaman zaman Toplum Yararına Programı kapsamında yapılacak alımlara binlerce vatandaşımız başvuru yapıyor. Uzun ve çetin kış şartlarının hakim olduğu, insanların yaklaşık 6 ay karın altında kaldığı bir kentte, 6 ay sigortalı çalışmak bir nimet olarak görülüyor.
Artık 6 aylık, 9 aylık İŞKUR'da çalışmak da öyle kolay değil. Onun için de kriterler var. Öyle yaş kriteri, sağlık kriteri değil. Buradaki en önemli kriter hangi partiye oy verdiğinizdir. Mevcut iktidara vermişseniz, işe alınma şansınız var. Yok, vermediyseniz, öyle boşuna hayal kurmayın. Çünkü alımlar artık noter huzurunda değil, liste usulüyle yapılıyor. Yani il başkanlıklarında hazırlanıp gönderilen listeye göre alımlar yapılıyor.
Bu konuda daha öncede yoğun şikayetler bize ulaşıyordu. Bazen muhataplara yüz yüze söyledim bazen de medya aracılığıyla dile getirdim. Sorun çözülene kadar da gündeme taşımaya devam edeceğim. Şimdi tekrar söylüyorum, Allah'tan korkun! İnsanların umutlarını kırmayın, hayallerini yıkmayın. Size oy vermemiş olabilir, sizinle aynı düşünmüyor olabilir? Sizin inandığınız değerlere inanmıyor da olabilir? Ama sonuçta insandır. O insanla birlikte ailesini de cezalandırmayın. Bu liste usulü saçmalıklarından vazgeçin. Toplumu kutuplaştırmaktan, ayrıştırmaktan, ötekileştirmekten, düşmanlaştırmaktan vazgeçin.

 Bana oy verdiysen sana ekmek var, vermediysen ekmek yok mantığıyla hareket etmekten beri durun. Böyle yapmakla Bitlis'e fayda sağlayamazsınız. Böyle yapmakla kardeşliği pekiştiremezsiniz. Zaten mülakat zulmüyle istediğinizi alıyor, istemediğinizi eliyorsunuz. Bari 6 aylık kısa sürede Toplum Yararına Programı kapsamında çalıştırılacak garip insanlar için yapmayın. 
Buradan kentin en üst konumundaki mülki amiri olan Bitlis Valisi başta olmak üzere, etkili ve yetkili olan herkese sesleniyorum. Eğer, bizim gibi düşünmeyen, bizden olmayanı almamak adına liste usulü ile alımlara devam edeceğiz diyorsanız; bir yanılgı içerisinde olduğunuzu hatırlatmak isterim. 
Belki halkla iç içe olmadığınızdan dolayı vatandaşın bu konudaki feryadını, tepkisini duymuyor olabilirsiniz? Ama unutmayın bu yapılanları Hak da görüyor, halk da görüyor. Hakk'ın rızası, halkın rızasından geçer. Bir dahaki yazıda buluşmak dileğiyle hayırlı cumalar… 

5C283910 5C5D 4B52 9Ef8 0A475E62299E